In A Lab, het innovatieve bedrijfscentrum van media & technologie in Amsterdam Noord, is het nieuwe concept ‘Coffee Copter’ geïntroduceerd, een quadcopter die geprogrammeerd is om binnen A Lab op verschillende verdiepingen koffie rond te vliegen op bestelling. Via een geintegreerde app communiceert een consument binnen A Lab de koffiebestelling naar de koffiebar ‘The Coffee Virus’ op de begane grond, waarna deze de koffie klaarmaakt en door middel van de Coffee Copter naar de verschillende kantoren brengt. Zo is geen koffiejuffrouw meer nodig en kan men tijdens het werken en vergaderen de koffie bestellen op afstand.
De ‘Coffee Copter’ werkt via een mobiele app op de smartphone die door iedereen eenvoudig te downloaden is. Via de app kan men van achter hun bureau vanuit elke verdieping een koffie bestellen en is er keuze uit een ‘Americano’, ‘Espresso’, ‘Cappuccino’ en ‘Koffie Verkeerd’. Bij een bestelling geeft de app een signaal door aan de koffiebar ‘The Coffee Virus’ op de begane grond, zodat The Coffee Virus de gewenste koffie kan bereiden en in een zakje aan de Coffee Copter kan bevestigen. De Coffee Copter werkt met een stabilisator om de koffie zo recht mogelijk te houden tijdens het vliegen, maakt gebruik van object herkenning en bewegingsdetectie om mensen en objecten te ontwijken en is door middel van 3D-algoritme geprogrammeerd om de routes door het gebouw te kunnen vliegen. Bij plaats van aankomst op zijn bestemming landt de Coffee Copter op een special daarvoor ontwikkelde landingspilaar en geeft hij een signaaltje dat de koffie klaar is om op te drinken.
De Coffee Copter is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende disciplines binnen A Lab. A Lab wil kruisbestuivingen tussen verschillende disciplines bevorderen en daar is dit project een goed voorbeeld van. Zo was Instability We Trust verantwoordelijk voor het concept, Unc Inc voor de branding, de ontwikkeling van de app, de 3D-mapping en de routing door het gebouw heen, Puurontwerp & Skeyework voor de ontwikkeling van de Coffee Copter zelf en de hardware van de drone, The Coffee Virus voor de klantbeleving en presentatie van de koffie en Screenturner voor het produceren van de video. De samenwerking is ontstaan uit passie en het voortdurend bezig zijn met innovatie en nieuwe creatieve projecten. Door continu samenwerking aan te gaan met disciplines die soms niet geheel voor de hand liggen, ontstaan de nieuwste uitvindingen en innovaties die later in de praktijk weer heel bruikbaar zijn.
De Coffee Copter heeft zijn eerste test-rit gevlogen en daarbij bewezen dat het mogelijk is om in de toekomst de koffie per drone aan een bureau te bezorgen. Op het moment is hij in doorontwikkeling voor de commerciële markt en zijn de ontwikkelaars op zoek naar een investeerder om de Coffee Copter ook daadwerkelijk in productie te nemen.
coffeecopter, coffeedrone, drone
Comments RSS Feed