Baristas at work, Koffie soorten
Met een kopje koffie de maaltijd afsluiten is voor veel mensen de standaard. Maar wat nou als je de koffie het hoogtepunt van het kerstdiner wil maken? Dat kan! Met het recept in dit artikel maak jij indruk op jouw gasten en zorg je voor een onvergetelijk kerstdiner.
Koffie mocktail met steranijs en tijm
Deze koffie mocktail is gemakkelijk te maken en is leuk om te combineren met verschillende kerstrecepten. De bereiding kost ongeveer 15 minuten en dat is het zeker waard. Doordat de mocktail alcoholvrij is kan iedereen ervan genieten. Wil jij dit heerlijke drankje proberen, maar wil je er alcohol aan toevoegen? Een koffielikeur zoals Baileys of Kahlua past hier perfect bij!
Ingrediënten (voor 4 personen)
3 ijsblokjes
4 steranijs
4 takjes rozemarijn
4 L’Or espresso ristretto koffiecups
3 el suiker
500 ml tonic
4 (cocktail)glazen
1 (thee)zeefje
Bereiding
(Voor de bereiding zijn we uitgegaan van een koffiecup machine. Als je een andere koffiemachine hebt, kun je daar uiteraard ook de koffie mee zetten!)
Strooi de suiker op een bord. Maak de rand van de glazen een beetje nat met water en druk ze in de suiker voor een feestelijk suikerrandje.
Doe een paar ijsblokjes met 1 steranijs in een mok en laat er onder de koffiemachine een espresso in lopen. Doe intussen 2-3 ijsblokjes in een van de glazen en vul het glas voor de helft met tonic. Schenk er de espresso door het zeefje bij, bewaar de steranijs. Maak zo nog 3 mocktails met de overige capsules, steranijs en tonic.
Garneer elke mocktail met de achtergehouden steranijs en een takje rozemarijn.
baileys, kerst, koffie, koffie mocktail, recept
Comments RSS Feed